ایمپلنت های دندانی پایه های تیتانیومی هستند که با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرند تا به عنوان دندان جایگزین عمل کنند. ایمپلنت های دندان ایمن تر و محکم تر از پروتز هستند و هنگام صحبت کردن تکان نمی خورد. با این حال، اگر آنها عفونی شوند، ایمپلنت های دندانی می توانند باعث بوی بد دهان شوند.
برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با بیمه و همچنین هزینه ایمپلنت دندان اقساطی تهران 1403 با کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید. ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
برای جلوگیری از ناخوشایند بوی بد دهان و سایر خطرات، در اینجا چند راه برای تشخیص، درمان و مراقبت از ایمپلنت دندان عفونی آورده شده است.
علائم عفونی شدن ایمپلنت
علائم عفونت ایمپلنت دندانی می تواند ظریف باشد و به راحتی قابل تشخیص نیست. برخی از علائم عفونت عبارتند از:
- لثه های دردناک یا متورم
- لثه هایی که در حین مسواک زدن خونریزی می کنند
- طعم بد در دهان
علل عفونت ایمپلنت دندان
به دلیل پیشرفت های تکنولوژیکی مدرن که نیاز به استریل کردن دقیق دارد، خود ایمپلنت دندان به ندرت علت عفونت است. عفونت ها معمولاً به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان مانند عدم مسواک زدن، نخ دندان کشیدن یا عدم مراجعه به دندانپزشک برای تمیز کردن منظم ایجاد می شوند.
اگر عفونت ایمپلنت دندان بدون درمان رها شود، می تواند به شرایطی به نام موکوزیت تبدیل شود که التهاب اطراف خط لثه و غشای مخاطی لثه است. این می تواند منجر به پری ایمپلنتیت شود که می تواند باعث از بین رفتن استخوان و از بین رفتن احتمالی خود ایمپلنت دندان شود.
پیشگیری از عفونت
- دو بار در روز مسواک بزنید
- روزانه یکبار نخ دندان بکشید
- هر شش ماه یکبار برای تمیز کردن منظم به دندانپزشک مراجعه کنید
متخصصان دندانپزشکی به افرادی که ایمپلنت های دندانی دارند توصیه می کنند حداقل دو بار در روز مسواک بزنند و حداقل یکی از آنها نخ دندان بکشند. آنها همچنین توصیه میکنند که با مراقبت بیشتر از ایمپلنتهای دندانی خود مراقبت کنید تا مطمئن شوید که مناطقی که دسترسی به آنها دشوار است در اطراف ایمپلنت خود را تمیز میکنید. این ممکن است به معنای استفاده از یک برس بین دندانی برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت باشد.
برای دریافت وقت مشاره با کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید. ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
دلیل بوی بد دهان بعد از ایمپلنت
این تصور که ایمپلنت های دندانی باعث بوی بد دهان می شوند، یک تصور غلط رایج است. در حقیقت، خود ایمپلنت های دندانی مستقیما باعث بوی بد دهان نمی شوند. از آنجایی که آنها جایگزین دندان مصنوعی هستند، مانند دندان های طبیعی مستعد پوسیدگی نیستند. علاوه بر این، مواد مورد استفاده در ایمپلنت های دندانی زیست سازگار هستند، به این معنی که با بافت های دهان واکنش نشان نمی دهند یا مواد ایجاد کننده بو را آزاد نمی کنند.
با این حال، اذعان به این نکته ضروری است که مانند دندان های طبیعی، موفقیت ایمپلنت های دندانی به شیوه های مناسب بهداشت دهان بستگی دارد. بافتهای لثه اطراف و دندانهای طبیعی باقیمانده همچنان در صورت عدم مراقبت صحیح، مستعد تجمع باکتریها و بیماریهای لثه هستند. اگر عفونت در اطراف محل ایمپلنت ایجاد شود، ممکن است بوی نامطبوعی ایجاد کند. بنابراین، کلید حفظ نفس تازه با ایمپلنت دندان، بهداشت دقیق دهان و معاینات منظم دندانی است.
نکاتی برای جلوگیری از بود بد دهان بعد از ایمپلنت
برای اطمینان از نفس تازه، بهداشت دهان و دندان و مراقبت از سلامت و تندرستی دندان کلیدی است! حتما:
مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید و روزانه نخ دندان بکشید تا پلاک و ذرات غذا از اطراف ایمپلنت و سایر دندان ها پاک شود.
از دهانشویه آنتی باکتریال استفاده کنید
یک دهانشویه ضد میکروبی را در برنامه مراقبت از دهان خود بگنجانید تا باکتری های موجود در دهان را کاهش دهید.
ویزیت های منظم دندانپزشکی را برنامه ریزی کنید
برای نظارت بر سلامت ایمپلنت های دندانی خود و رفع هر گونه مشکل احتمالی به سرعت به دندانپزشک خود برای معاینات و تمیز کردن معمول مراجعه کنید.
هیدراته بمانید
برای حفظ جریان بهینه بزاق و به حداقل رساندن خطر خشکی دهان، مقدار زیادی آب بنوشید.
سیگار را ترک کنید
اگر سیگار میکشید یا از محصولات تنباکو استفاده میکنید، برای بهبود سلامت کلی دهان و از بین بردن بوی بد ناشی از دخانیات، آن را ترک کنید.
خیر، بوی بد دهان بعد از ایمپلنت به دلیل عفونت است.
رعایت نکردن بهداشت و عفونت لثه دلیل بوی بد دهان است.
دوبار در روز مسواک بزنید، نخ دندان، استفاده از دهان شویه و ترک سیگار آیا بعد از ایمپلنت دهان بوی بد میگیرد؟
دلیل بوی بد دهان بعد از ایمپلنت چیست؟
چطور از بوی بد دهان جلوگیری کنیم؟