ترمیم : پوسیدگی دندانها به دلیل استفاده نادرست از مسواک ونخ دندان وبهداشت بد دهان ودندان ایجاد می شود . عدم مراجعه دوره ای به دندانپزشک باعث پیشرفت پوسیدگی در دندان و در نهایت منجر به عصب کشی دندان میگردد. در صورت ترمیم به موقع دندان و برداشتن پوسیدگی های ایجاد شده در دندان و کف بندی خوب توسط دندانپزشک مانع از توسعه پوسیدگی و رسیدن آن به عصب دندان میشویم. در این مرحله ناحیه ی خالی شده دندان با مواد مخصوص پر میگردد .
برای شروع درمان ابتدا دندانپزشک نواحی اطراف دندان پوسیده را بی حس میکند. سپس توسط فرز وتوربین ویا لیزر ناحیه پوسیدگی را برداشته به طوری که کاملاً عاری از میکروبها و آلودگی ها شود .در صورت وسیع بودن پوسیدگی ونزدیک بودن آنها به ریشه دندان ،دندانپزشک از موادی جهت محافظت عصب دندان استفاده میکند و سپس برا ساس تشخیص دندانپزشک و انتخاب ماده مناسب جهت ترمیم ،دندان پر میگردد و مانند دندان طبیعی شکل داده و صیقل میشود.دندانپزشکان معمولاً از دو نوع ماده جهت ترمیم استفاده میکنند :آمالگام وکامپوزیت ،انتخاب ماده مناسب جهت پر کردن بستگی به وسعت پوسیدگی ،موقعیت دندان پوسیده و یاداشتن آلرژی به ماده ای خاص دارد .
ترمیم ها همچنین برای ترمیم دندان های ترک خورده ،شکسته و یا دندانهایی که با ناخن خوردن و دندان قروچه دچار فرسودگی شده اند مورد استفاده است.
برای پر کردن و ترمیم دندانهایی که دچار پوسیدگی شده اند ،برای بیماران معمولاً این سؤال مطرح است که کدام ماده ی پر کردگی مناسب ترین و بهترین بازده رادارد .باید گفت همه ی مواد مورد استفاده معایب و مزایایی دارند که بسته به کلیه ی شرایط بیمار انتخاب میگردد .فارغ از نوع ترمیم دندان،بهداشت مناسب دهان و دندان و معاینه مرتب حداقل هر ۶ ماه یک بار توسط دندانپزشک ،عامل بسیار مؤثری در جلوگیری از بروز و تکرار مشکلات دندانی میباشد.
نکاتی که قبل از ترمیم دندانها باید مورد توجه قرار گیرد:
نکاتی که بعد از ترمیم دندانها باید به آنها توجه شود:
برای اطلاع بیشتر ار معایب و مزایای مواد ترمیم به بخش ترمیم کامپوزیت و ترمیم آمالگام مراجعه نمایید.
با اینکه پر کردگی ها بدون ترمیم هم می توانند سال ها دوام بیاورند اما در صورتی که عاداتی مانند دندان قروچه و سایش دندان ها را دارید پر کردگی هایتان زودتر دچار فرسودگی می شوند و باید ترمیم شوند.
اگر نشانه هایی از فرسودگی مانند ترَک در پر کردگی ها مشاهده کردید باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا ترمیم شود. در صورتی که پس از آسیب دیدن پر کردگی به پزشک مراجعه نکنید و با همان دندان غذا بجویید، ممکن است دندانتان دچار تَرَک شود و نیازمند ترمیم های پیچیده تر باشد که به تبع شامل هزینه ی بیشتر می شود. اگر اطراف پر کردگی ها پوسیده شود، ممکن است دندان پزشکتان برای ترمیم از روکش استفاده کند به جای آنکه برای بار دوم پر کند.