جراحی و کشیدن دندان عقل : دندان عقل سومین و آخرین دندان مولار یا آسیاب بزرگ است که در بیشتر افراد در سنین نوجوانی یا اوایل دهه ی دوم سن ظاهر میشود.

در بعضی مواقع این دندان میتواند برای فرد بسیار با ارزش باشد واین در صورتی است که دندان عقل سالم و در وضعیت مکانی خوبی قرار داشته باشد و هم ردیف دندانهای دیگر باشد متاسفانه در اکثر موارد غیر همتراز بودن دندان عقل باعث میشود افراد ملزم به کشیدن آن شوند.

وضعیت قرارگیری نادرست دندان عقل میتواند به صورت پوزیشن های کاملاً افقی ویا دارای زاویه با دندان مجاور باشد .این وضعیت  میتواند باعث شلوغی دندانها و یا باعث صدمه زدن به دندانهای مجاور ،استخوان فک ویا عصب آن ناحیه گردد.

با معاینه توسط دندانپزشک و ومشاهده عکس رادیوگرافی OPG،دندانپزشک یا متخصص جراح فک و صورت میتواند به راحتی تشخیص دهد که دندان عقل بیمار قبل از ایجاد هرگونه مشکل نیاز به کشیدن ویا جراحی دارد ویا هنوز احتیاج به زمان دارد ویا کاندید کشیدن نمیباشد.

خارج کردن دندان عقل در سنین نوجوانی بسیار آسانتر است به این دلیل که ریشه های دندان عقل به طور کامل رشد نکرده و کشیدن یا جراحی کمتر به استخوان فک آسیب میرساند.در افراد مسن زمان ترمیم وریکاوری میتواند طولانیتر باشد.

دندان عقل نهفته و نیمه نهفته:

دندان عقل میتواند به طور کامل در درون بافت نرم و یا درون استخوان فک قرار گرفته باشد که در این صورت به آن دندان عقل نهفته می گویند و در صورتی که قسمتی از آن از لثه بیرون زده باشد دندان عقل  نیمه نهفته اطلاق میگردد.

دندان نیمه نهفته به باکتری ها اجازه میدهد تا وارد نواحی اطراف دندان شده وباعث ایجاد عفونت ،درد ،ورم و سفت شدن فک در ناحیه شوند.با توجه به اینکه مسواک زدن و استفاده نخ دندان به دلیل موقعیت مکانی دندان عقل، مشکل میباشد دندانهای عقل نهفته بیشتر مستعد پوسیدگی و بیماریهای لثه هستند.

از چه سنی باید دندان عقل خود را بکشم؟

افراد در هر سنی می توانند دندان عقل خود را خارج کنند. با این حال، بسیاری از دندانپزشکان کشیدن آنها را در اواخر نوجوانی یا اوایل 20 سالگی توصیه می کنند. در این مرحله از رشد، دندان عقل شما هنوز در حال شکل گیری است. به همین دلیل، برداشتن آنها با خطر کمتر عوارض آسان تر است.

هزینه کشیدن دندان عقل

برای اطلاع از قیمت جراحی و کشیدن دندان عقل با متخصصصان ما در کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید.

شماره تماس: 02166916624

چه زمانی جراحی و کشیدن دندان عقل نیاز است؟

این علائم ممکن است به این معنی باشد که دندان عقل بیرون آمده است و باید قبل از ایجاد مشکلات جدی تری، دندان های عقل را خارج کرد.

  • درد
  • عفونت در دهان
  • تورم صورت
  • تورم خط لثه در پشت دهان در اطراف دندان عقل

دندان عقل ممکن است تا حدی روییده باشد. این بدان معناست که دندان ها تا حدی سطح شده اند و جایی در دهان ندارند تا به طور کامل وارد شوند.

دندان های کاملا نهفته از لثه بیرون نیامده اند و ممکن است هرگز به داخل دهان بیرون نیایند. اگر آنها مشکلی ایجاد نکنند یا به عنوان یک مشکل احتمالی دیده شوند، بسیاری از دندانپزشکان به مرور زمان آنها را تماشا می کنند. اگر دندان عقل باعث ایجاد مشکل یا احتمال ایجاد مشکل می شود، اکثر متخصصان بهداشت دهان و دندان به شما توصیه می کنند که فوراً آنها را بردارید. برداشتن زودهنگام به جلوگیری از مشکلاتی مانند دندان نهفته که باعث جذب ریشه دندان آسیاب دوم می شود کمک می کند.

 

دندانهای نهفته یکی از نگرانیهای بیماران ارتودنسی میباشد و معمولاًقبل از شروع درمان ارتودنسی کشیدن آنها توصیه میشود.حتی در مواردی که ارتودنسی انجام شده ودندانها به فرم ثابت و دلخواه رسیده اند در صورت نکشیدن دندانهای عقل پیش از ارتودنسی ممکن است ایجاد مشکل کنند. فشاری که دندان عقل نابه جا به روی دندانها وارد می آورد می تواند علاوه بر ایجاد درد سبب از بین رفتن فرم دندانها شود.

جراحی و کشیدن دندان عقل
جراحی و کشیدن دندان عقل

اگر مشکل دندان عقل ساده باشد به روش معمول و متداول کشیده می شود، اما در صورتی که دندان عقل از نوع نهفته باشد برای بیرون کشیدن آن به عمل جراحی نیاز است. جراحی دندان عقل می‌ تواند با بی حسی موضعی یا حتی بیهوشی کامل قابل انجام باشد. معمولا بعد از کشیدن دندان عقل در محل جراحی از بخیه‌ های قابل‌ جذب استفاده می کنند.

برای جراحی دندان عقل روش های جدیدتری مانند  لیزر و یا جراحی الکتریکی وجود دارد. جراحی دندان عقل به روش لیزر خونریزی و دوره نقاهت کمتری دارد، اما هزینه آن بیشتر خواهد بود.

سوالات متداول

از چه سنی باید دندان عقل خود را بکشم؟

افراد در هر سنی می توانند دندان عقل خود را خارج کنند. با این حال، بسیاری از دندانپزشکان کشیدن آنها را در اواخر نوجوانی یا اوایل 20 سالگی توصیه می کنند. در این مرحله از رشد، دندان عقل شما هنوز در حال شکل گیری است. به همین دلیل، برداشتن آنها با خطر کمتر عوارض آسان تر است.

هزینه کشیدن دندان عقل چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت جراحی و کشیدن دندان عقل با متخصصصان ما در کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید. شماره تماس: 02166916624

چه زمانی جراحی و کشیدن دندان عقل نیاز است؟

این علائم ممکن است به این معنی باشد که دندان عقل بیرون آمده است و باید قبل از ایجاد مشکلات جدی تری، دندان های عقل را خارج کرد. درد عفونت در دهان تورم صورت تورم خط لثه در پشت دهان در اطراف دندان عقل

5/5 - (7 امتیاز)

4 پاسخ

    1. سلام وقت شما هم بخیر
      جهت کسب اطلاعات بیشتر با متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید. شماره تماس: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴

  1. سلام وقتتون بخیر
    چه زمانی باید دندون عقل خودمون رو بکشیم؟

    1. سلام وقت شما هم بخیر
      افراد در هر سنی می توانند دندان عقل خود را خارج کنند. با این حال، بسیاری از دندانپزشکان کشیدن آنها را در اواخر نوجوانی یا اوایل ۲۰ سالگی توصیه می کنند. در این مرحله از رشد، دندان عقل شما هنوز در حال شکل گیری است. به همین دلیل، برداشتن آنها با خطر کمتر عوارض آسان تر است.
      جهت کسب اطلاعات بیشتر با متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید. شماره تماس: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات مشابه

جراحی دندان عقل در نسج سخت

جراحی دندان عقل در نسج سخت : دندان عقل در نسج سخت به زمانی اطلاق میشود که دندان عقل نهفته و کاملاً در زیر استخوان فک قرار گرفته باشد و روی آن هم استخوان باشد .نوع درمان و جراحی دندان عقل به پوزیشن و قرارگیری آن در استخوان فک بستگی دارد. در جراحی در نسج سخت  ، محل مربوطه برای خارج کردن دندان عقل برش جراحی  زده می شود ، بعد از برداشتن استخوان های اطراف دندان تقسیم و برش زده میشود تا دندان  بتواند به خوبی اخراج گردد . عمل دندان عقل نهفته در نسج نوع سخت بسیار مشکل بوده ودر صورت

مشاهده

جراحی دندان عقل در نسج نرم

جراحی دندان عقل در نسج نرم : دندان ها به علت وجود دندان عقل ، فشرده شده و به همین دلیل ، کج و در هم پوشیده می شوند که در این صورت علاوه بر آسیب در زیبایی سبب دشوار شدن در نظافت و رسیدگی دندان ها می شود و بهداشت دندان ها به خوبی اجرا نمی شود  ، در مواقعی در هم ریختگی دندان ها به علت دندان عقل نهفته سبب نیاز فرد به ارتودنسی می شود و سبب پوسیدگی دندان عقل و دندان های کناری او میگردد  و همچنین بیماری های لثه ایی را نیز در بر دارد

مشاهده

وستیبولوپلاستی

وستیبولوپلاستی چیست؟ وستیبولوپلاستی: وستیبول به فضای بین دندان ها و لب ها (این فضا شامل لثه و لبه استخوانی فرد می باشد) می باشد. وستیبولوپلاستی ( عمیق کردن وستیبول ، جهت افزایش ثبات دندان مصنوعی ) جراحی است که بسیار رایج می باشد و در آن عمق کف دهان افزایش داده می شود. و مناسب کسانی می باشد که دندان های خود را از دست دادند و می خواهند دندان مصنوعی بگذارند و یا برای آن دسته از بیمارانی که می خواهند پروتز های متحرک مبتنی و متکی بر ایمپلنت داشته باشند این تکنیک به جهت رسیدن به فضای کافی

مشاهده

آلوئولوپلاستی (استئوتومی)

آلوئولوپلاستی (استئوتومی) فکی – دندانی: (جراحی اصلاح فک ) جراحی ای است که در آن استخوان ها برای اصلاح بد شکلی فکی – دندانی برش داده می شوند تا جا به جا، تغییر و باز تنظیم شوند. کلمه Osteotomy به معنی تقسیم یا برداشتن و برش استخوان است. این عملیات  برای اصلاح مشکلات فکی که با ناهنجاری های فکی – دندانی مواجه هستند استفاده می شود. ناهنجاری هایی مانند پروگناتیسم یا جلو و بزرگ بودن فک بالا یا پایین، اوپن بایت، درد و اختلالات مفصل گیجگاهی فکی و همچنین عقب رفتگی چانه. رشد نامتناسب فک بالا یا پایین باعث تغییر شکل

مشاهده