مینا دندان

در این مقاله خواهید خواند

مینا-دندان

بسیاری از افراد بر اهمیت روتین دندانپزشکی خود تاکید می کنند، اما تعداد کمی از افراد غیر متخصص می دانند که مینا چیست. به نظر می رسد درک مینای دندان بخش مهمی از سلامت شما است. در این مقاله علائه بر پاسخ به این پرسش روش های مراقبت از مینا دندان نیز بررسی شده است.

کلینیک دندانپزشکی آلما واقع در غرب تهران (میدان انقلاب)، یکی از بهترین مراکزی است که شما می توانید برای انجام خدمات ترمیم دندان و سایر درمان دیگر مانند ایمپلنت دندان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

تلفن: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴

مینای دندان چیست

مینای دندان پوشش خارجی و محافظ دندان می باشد که تاج دندان، قسمتی که در بالای لثه خود می بینید، در برابر حفره ها و آسیب محافظت می کند.

مینای دندان فوق العاده بادوام است. در واقع، این سخت ترین ماده در بدن شماست – حتی سخت تر از استخوان های شما، با این حال می تواند به مرور زمان از بین برود. پلاک های دندانی، اسیدهای موجود در غذاهایی که می خورید و باکتری های موجود در دهان همگی می توانند به آسیب مینای دندان کمک کنند.

وظیفه اصلی مینا

کار مینا دندان محافظت از دندان می باشد. مینا از نواحی داخلی و شکننده‌تر دندان‌های شما که به عاج و پالپ معروف هستند محافظت می‌کند. این اولین و مهمترین خط دفاعی در برابر پوسیدگی دندان است. اگر مینای دندان شما آسیب دیده باشد، ممکن است حفره، حساسیت به دما و حتی عفونت دندان ایجاد شود.و باعث جلوگیری از آسیب های زیر می شود:

  • پوسیدگی دندان
  • فرسایش
  • عفونت
  • حساسیت دندان ها (به گرما، سرما و شیرینی ها).

در حالی که نمی توانید مینای از بین رفته را دوباره رشد دهید، دندانپزشکان می توانند مینای دندان آسیب دیده را با درمان های فلوراید بازیابی کنند. فلوراید لایه های بیرونی دندان های شما را معدنی می کند و تقویت می کند.

وظیفه-اصلی-مینا

درمان های فلوراید

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در بسیاری از غذاها و آب یافت می شود. این دارو به شکل قرص یا موضعی است که دندانپزشک آن را مستقیماً روی دندان های شما قرار می دهد. دندانپزشکان از فلوراید برای ترمیم مینای دندان به طور طبیعی استفاده می کنند و دندان های شما را کمتر در معرض پوسیدگی و سایر آسیب ها قرار می دهند.

مینا از چه چیزی ساخته شده است؟

مینای دندان بیشتر از کلسیم و فسفر تشکیل شده است. این مواد معدنی که 95 درصد از مینای دندان شما را تشکیل می دهند، به یکدیگر متصل می شوند و کریستال های بسیار قوی را تشکیل می دهند.

بقیه مینای دندان از آب (4٪) و پروتئین (1٪) تشکیل شده است.

شکل مینا دندان

مینا دندان نیمه شفاف است و نسبت به عاج می تواند رنگ متفاوتی داشته باشد، از سفید مایل به خاکستری تا زرد روشن دیده می شود.

علت از بین رفتن مینای دندان چیست؟

عوامل متعددی می توانند در از بین رفتن مینای دندان نقش داشته باشند، از جمله:

  • عوامل محیطی مانند اصطکاک، استرس و فرسودگی روزمره.
  • دندان قروچه یا فشردن .
  • نوشیدن نوشابه، آب میوه و سایر نوشیدنی های شیرین.
  • خوردن بیش از حد غذاهای شیرین یا نشاسته ای.
  • خوردن غذاهای اسیدی مانند آب نبات ترش.
  • مصرف داروهای خاص.
  • خشکی دهان.
  • GERD (ریفلاکس اسید مزمن) یا مشکلات گوارشی مشابه.
  • پرخوری عصبی.
  • ژنتیک (برخی افراد بیشتر مستعد نازک شدن مینای دندان هستند.)

علت-از-بین-رفتن-مینای-دندان-چیست؟

مراقبت از مینا دندان

پیشگیری بهترین راه برای اطمینان از قوی و سالم ماندن مینای دندان است. در اینجا چند نکته برای کمک به حفظ بهداشت دهان و دندان وجود دارد:

مسواک زدن مرتب

دندان های خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید. این کار پلاک، جرم و باکتری را از سطح دندان های شما پاک می کند و خطر از بین رفتن مینای دندان را کاهش می دهد. اگر در مورد نحوه صحیح مسواک زدن مطمئن نیستید، از دندانپزشک خود بخواهید تکنیک های صحیح مسواک زدن را نشان دهد.

استفاده از نخ دندان

روزی یکبار نخ دندان بکشید، پلاک‌ها، زباله‌ها و باکتری‌ها دوست دارند در گوشه‌ها و شکاف‌ها پنهان شوند بنابراین نخ دندان کشیدن بین دندان ها به اندازه مسواک زدن مهم است.

استفاده از خمیر دندان مناسب

انواع مختلفی از خمیردندان در بازار وجود دارد. یکی را انتخاب کنید که حاوی فلوراید باشد. این به تقویت و بازسازی مجدد مینای دندان به صورت روزانه کمک می کند.

استفاده از مسواک مناسب

شما باید از برس های متوسط و سفت خودداری کنید که خیلی ساینده هستند و در واقع می توانند مینای دندان شما را آسیب بزنند. مسواک زدن خیلی محکم، حتی با یک برس نرم، باز هم می تواند به مینای دندان آسیب برساند.

درمان به موقع

برای شرایط زمینه ای تحت درمان قرار بگیرید. این شامل خشکی دهان، GERD و پرخوری عصبی است.

اگر هنگام خواب دندان قروچه می کنید، از محافظ دهان استفاده کنید. شما می توانید محافظ دهان بدون نسخه (OTC) را در اکثر داروخانه ها و فروشگاه های بزرگ خریداری کنید. دندانپزشک همچنین می تواند برای شما یک محافظ سفارشی بسازد که به خوبی روی دندان های شما قرار گیرد.

از دندانپزشک خود در مورد سیلانت ها بپرسید. سیلانت های دندانی یک پوشش نازک پلاستیکی مانند هستند که بر روی سطوح جونده دندان شما رنگ می شود. مانند کت های بارانی کوچک، از دندان های شما محافظت می کنند و از آن ها در برابر پلاک، جرم و باکتری های مضر محافظت می کنند.

به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای اینکه دندان ها و لثه های خود را سالم نگه دارید، برای تمیز کردن و معاینه منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

مراقبت-از-مینا-دندان

رژیم غذایی مناسب برای محافظت از دندان

مینای دندان با باکتری های پلاک، قندهای اضافی و اسیدها تخریب می شود، که می تواند به مرور زمان به یک حفره در دندان شما ایجاد کنند. پوسیدگی زمانی رخ می دهد که مینای دندان شما توسط مواد اسیدی مانند نوشیدنی ها یا غذا فرسوده می شود. پلاک روی دندان ها نیز با تبدیل قند به اسید به میزان قابل توجهی باعث افزایش حفره ها می شود.

بزاق بخش مهمی از سلامت دهان شما است. در برابر اسیدها و آنزیم ها محافظت می کند و مواد معدنی را به دندان های ضعیف باز می گرداند. به طور کلی، هر چیزی که به شما امکان تولید بزاق بیشتری را بدهد، به دندان های شما کمک می کند. در مقابل، هر چیزی که تولید بزاق را از بین ببرد به آن آسیب می رساند.

غذاها و نوشیدنی هایی که با پوسیدگی مبارزه می کنند:

  • میوه ها و سبزیجاتی که سرشار از فیبر هستند.
  • آدامس بدون قند تولید بزاق را افزایش می دهد.
  • چای سیاه و سبز با باکتری های پلاک مبارزه می کند.
  • محصولات لبنی به تولید بزاق کمک می کنند و تمایل دارند کلسیم بالایی داشته باشند.
  • هر غذا، نوشیدنی یا محصول حاوی فلوراید به تقویت دندان کمک می کند.
  • برای محافظت از مینای دندان خود، این موارد را زیاد مصرف نکنید:
  • آب نبات و شیرینی چسبناک
  • نوشابه و سایر نوشیدنی های شیرین
  • غذاهایی که می توانند به راحتی بین دندان های شما گیر کنند
  • نوشیدنی های الکلی می توانند دهان شما را خشک کنند و اغلب قند زیادی دارند.

اگر هر یک از غذاها یا نوشیدنی های مورد علاقه شما در لیست مواردی است که باید از آن اجتناب کنید، به یاد داشته باشید که بیشتر غذاها در حد اعتدال خوب هستند. اگر نگران این هستید که در هر یک از این موارد زیاده روی کنید، سعی کنید بعد از آن با آب یا دهانشویه بشویید. رژیم غذایی بخش مهمی از سلامت دندان است، اما سایر عادات نیز می توانند به آن کمک کنند.

نکات ساده تر برای مراقبت از مینای دندان

  • آب زیاد بنوشید
  • از سیگار کشیدن و دخانیات خودداری کنید.
  • از جویدن یخ یا هر ماده بیش از حد سفت خودداری کنید
  • برای مراقبت از سلامت دهان و دندان به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مینا بخشی منحصر به فرد از بدن شما است و مراقبت از آن برای سلامتی و ظاهر شما حیاتی است. اگرچه مراقبت از آن می‌تواند پیچیده باشد، اما روال‌ها و عادات ساده‌ای که به آن اشاره کردیم می‌تواند کمک زیادی به اطمینان از قوی ماندن مینای دندان شما کند.

شما می توانید برای اطلاع از سایر خدمات کلینیک دندانپزشکی آلما و اطلاع از هزینه ایمپلنت دندان اقساطی تهران با ما تماس بگیرید.

خوشبختانه کلینیک دندانپزشکی آلما مرکز طرف قرار داد با بسیار از بیمه ها در تهران می باشد و شما می توانید از تمامی تخفیفات بیمه خود در این مرکز بهره مند شوید.

برای اطلاع بیشتر از خدمات دندانپزشکی بیمه خود روی نام بیمه مدنظر کلیک کنید.

تلفن: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴

به این مطلب امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از موضوعات داغ در دندانپزشکی است که بسیاری از مراجعین به دنبال اطلاعات دقیق در این زمینه هستند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است، اما روش‌های مختلفی برای انجام این فرایند وجود دارد. در این میان، کاشت ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت بالاتر و استفاده از فناوری‌های پیشرفته، توجه بیشتری به خود جلب کرده است. تفاوت قیمت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری بیماران است. در حالی که ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های پیچیده‌تر، هزینه بیشتری نسبت به روش‌های معمولی دارد،

مشاهده
معایب عصب کشی نکردن دندان

معایب عصب کشی نکردن دندان

سلامت دهان و دندان یکی از ارکان مهم در حفظ سلامت عمومی بدن است. عصب کشی دندان یکی از درمان‌های ضروری برای دندان‌های آسیب‌دیده است که در صورت انجام ندادن آن، مشکلات جدی‌تری مانند عفونت دندان و درد دندان ایجاد می‌شود. در چنین شرایطی، ترمیم دندان به موقع می‌تواند از گسترش عفونت و آسیب به بافت‌های اطراف جلوگیری کند. برخی افراد به دلیل ترس یا هزینه‌های درمان، از انجام عصب کشی دندان خودداری می‌کنند. اما این موضوع می‌تواند سبب آسیب بیشتر به دندان ها شود و حتی به جراحی دندان منجر شود. متخصصان دندانپزشکی با استفاده از روش‌های مدرن و

مشاهده
کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی یکی از روش‌های پیشرفته و مؤثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال با تکنولوژی‌های روز دنیا انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کلینیک، ارائه خدمات کاشت دندان بدون جراحی است. این روش به بیماران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به جراحی پیچیده، ایمپلنت دندان خود را دریافت کنند و روند درمان به شکلی سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود. در کاشت دندان بدون جراحی، پزشکان با استفاده از تکنیک‌های خاص و به کمک دستگاه‌های پیشرفته، ایمپلنت را در محل دقیق و بدون آسیب به بافت‌های surrounding قرار

مشاهده
دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال، یکی از مسائل رایج که ممکن است برای بیماران ایمپلنت دندان پیش آید، شل شدن یا افتادن پیچ ایمپلنت است که ذهن بیمار را درگیر خود می کند تا دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان خود را بداند. . این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که اغلب به علت عدم فیکس شدن مناسب پیچ یا مشکلات در فرآیند کاشت ایمپلنت رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین علل لق شدن روکش ایمپلنت، عدم تراکم کافی استخوان در اطراف پایه ایمپلنت است که باعث می‌شود پیچ نتواند به طور محکم در جای خود قرار گیرد. سوالات متداولی

مشاهده