ارتودنسی دندان
انجام ارتودنسی یکی از خدماتی است که در اکثر کلینیک های دندانپزشکی ارائه میشود. ارتودنسی دندان یکی از روش های رایج برای درست کردن کجی دندان و ناهمواری دندان ها و تنظیم کردن زاویه دندان ها و فک می باشد.
ارتودنسی یک روش درمانی برای دندان ها محسوب میشود در حالی که لمینت دندان و کامپوزیت دندان ابتدا برای زیبایی مورد استفاده قرار میگیرند و سپس درمان.
ارتودنسی هر فک شامل چند براکت و یک سیم در ضخامت های گوناگون میشود.براکت ها با چسب مخصوص روی دندان قرار میگیرند و بعد از خشک شدن با نور مخصوص، سیمی که ممکن است برای هر فرد طی مراحل درمان ضخامت های گوناگون به وسیله یکسری از کش های کوچک پلاستیکی بر روی براکت های روی دندان ثابت میشوند.
هزینه ارتودنسی با بیمه چقدر است؟
هزینه ایی که شما در قبال دریافت خدمات درمانی ارتودنسی دریافت میکنند وابسته به عومل مختلفی است.
اینکه شما به چه دلیلی تصمیم به انجام ارتودنسی میگیرید، چه نوع ارتودنسی را برای دندان هایتان انتخاب میشود و مدت زمانی که ارتونسی باید روی دندان های شما بماند تا فرایند درمان انجام شود هزینه پرداختی شما بطور مستقیم نقش دارند.
اگر شما تحت نظر بیمه های مختلف باشید، هزینه های شما ممکن است تا مقداری کاهش بیاید. انواع مختلف بیمه دندانپزشکی میتواند شما در کاهش هزینه ها یاری کند.
یکی از این بیمه ها بیمه تامین اجتماعی است که تا حدودی هزینه های انجام ارتودنسی را کاهش میدهد.
کلینیک دندانپزشکی آلما با بیمه های همچون بیمه آسیا، بیمه بانک ملت، بیمه آرمان، بیمه نوین، بیمه سرمد، بیمه پاسارگاد، بیمه پارسیان، بیمه ما، بیمه تجارت نو، بانک ملی، بانک رفاه، بانک صادرات، نیروهای مسلح، بیمه کوثر، بیمه البرز، بیمه ملت، بیمه آتيه سازان حافظ، بیمه رازی، بیمه ایران، بیمه دانا قرار داد دارد.
از آنجایی که انجام ارتودنسی علاوه بر اینکه یکی از خدمات درمانی محسوب میشود جز خدمات زیبایی نیز هست و بیمه تامین اجتماعی به همین دلیل هزینه های انجام ارتودنسی را پوشش نمیدهد.
کاربر های ارتودنسی
ارتودنسی برای رفع ناهنجاری های دهان و فک مورد استفاه قرا میگیرد. در ادامه برخی از ناهنجاری های فک و دندان که ارتودنسی توانایی رفع آنها را دارد برسی میکنیم.
اوربایت
اوربایت یکی از مشکلات مربوط به دندان است که بر روی زیبایی صورت به ویژه قسمت پایینی آن تاثیر زیادی دارد.
در اوربایت میزانی از دندان پائینی که هنگام قرار گرفت دو فک بالا و پایین روی هم توسط فک بالا پوشانده میشود از حالت عادی بیشتر است و باعث بروز مشکلاتی در صحبت کردن و غذا خوردن میشود.
مکیدن انگشت در کودکی و زمینه ژنتیکی از عوامل مبتلا شدن به اوربایت هستند.
آندربایت
در آندربایت فک پایینی شخص به اندازه خیلی کمی جلو بوده و بالاتر بودن میزان رشد دندان های پایینی نسبت به دندان های بالایی باعث شده تا دندان های فک پایین مقداری از دندان های فک بالا را بپوشانند.
برای درمان این مشکل بهتر است در سنین پایین تر اقدام شود زیرا با بالا رفتن و محکم شدن ساختار استخوانی درمان آندربایت کمی مشکل خواهد بود.
کراس بایت
در رابطه با این مشکل باید گفت که اگر شما در حالت عادی سعی کنید دندان های دو فک بالا و پایین خود را روی هم قرار دهید متوجه این خواهد شد که دندان های فک بالا و پایینی شما کاملا در یک سطح قرار میگیرندو با یکدیگر تراز هستند.
اما در فراد مبتلا به کراس بایت این حالت رخ نمیدهد. در کراس بایت دندان ها با یکدیگر تراز نیستند و شخص مبتلا به این مشکل زمانی که سعی میکند دندان هایش را روی هم قرار دهد متوجه میشود که سطح قرارگیری دندان های فک بالا و پایین با یکدیگر تراز نیستند.
مکیدن انگشت و دیر در آمدن دندان های اولیه یا دندان های اصلی میتوانند زمینه ساز این مشکل باشند.
دندان های نامرتب
در بیشتر مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی جهت انجام ارتوردنسی مشاهده میشود که این اشخاص هیچ مشکلی در ابطه با تراز بودن دندان های دو فک ندارند و دلیل مراجعه آنها نامرتب قرار گرفتن دندان هایشان است.
در واقع میتوان گفت داشتن دندان های نامرتب بیشتر دلیل مراجعه افراد برای انجام ارتودنسی میباشد.
مجددا مکیدن انگشت، ژنتیک و کوچک تر بودن فک بالا و پایین از جمله عوامل تاثیرگذار در رشد دندان ها بصورت نامرتب و کج هستند.
اگر حس میکنید دندان های شما دارای هر یک از مشکلات بالاست، برای فهمیدن آن و درمان هرچه سریع تر با شماره ما در کلینیک دندان پزشکی آلما در تماس باشید:02166916624
انواع ارتودنسی
ارتودنسی ثابت
در این نوع ارتودنسی براکت ها با چسب مخصوص روی دندان های شما فیکس میشوند بعد از قرارگیری سیم روی براکت ها امکان جابه جایی براکت و سیم وجود ندارد. در این نوع درمان بیمار لازم نیست برای اثر بخش درمان کار خاصی را انجام دهند این یکی از مزیت های ارتودنسی ثابت محسوب میشود.
ارتودنسی متحرک
ارتودنسی متحرک برای رفع مشکل دندان های نامرتب مورد استفاده قرار میگرد. البته این روش درمانی زمانی پاسخگو است که نامرتبی و کجی دندان های شما شدید نباشد. زیرا این روش درمان برای مرتب سازی دندان هایی با درصد نا مرتبی پایین مورد استفاده قرار میگیرد.
همانطور که از اسم این نوع ارتودنسی پیداست، شما میتوانید در زمان هایی که لازم بود آن را از دهان خود خارج کنید. ارتودنسی متحرک زیبایی بیشتری نسبت به سایر ارتودنسی ها دارد و یکی دیگر از مزیت های آن قیمت پایین تر آن است.
ارتودنسی پشت دندانی
ارتودنسی پشت دندانی نیز تا حدودی مشابه ارتودنسی ثابت است به طوری که بعد از نصب آن روی دندان امکان جابه جایی براکت و سیم وجود ندارد. تنها تفاوت ارتودنسی پشت دندانی با ارتودنسی ثابت این است که این نوع ارتودنسی در پشت دندان قرار میگرید و از نمای رو به رو قابل دیدن نیست.
ارتودنسی دیمون
بخاطر شکل ظاهری و نوع کارکرد این نوع ارتودنسی، اکثرا فکر میکنند که ارتودنسی دیمون یک ارتودنسی متحرک است اما برخلاف تصور ارتودنسی دیمون جز دسته ارتودنسی های ثابت قرار میگیرد.در این نوع ارتودنسی برای ثابت نگه داشتن براکت روی سیم از کش های پلاستیکی استفاده نمیشود، نحوه کار این نوع ارتودنسی بصورت کشویی است و براکت ها با لغزیدن روی سیم هرجایی از دندان که نیاز بود برای مدتی قرار میگیرند.
ارتودنسی سرامیکی
ممکن است همه افراد با وجود براکت ها فلزی بر روی دندان های خود ارتباط برقرار نکنند و حس کنند براکت های فلزی دارد از زیبایی چهره آنها میکاهد برای اینکه این افراد نیز بتوانند فرایند درمان خود را طی کنند نوع شفافی از براکت ها تحت عنوان ارتودنسی سرامیکی وجود دارد که به شکل سفاف و تقریبا نامرئی روی دندان ها قرار میگیرند.
ارتودنسی سرامیکی نسبت به سایر ارتودنسی ها هزینه بیشتری دارد و همچنین ممکن است به زمان طولاتی تری برای اثرگذاری احتیاج داشته باشد.
در آخر توجه داشته باشید که ارتودنسی بهتر است در سنین هرچه پایین تر انجام شود. زیرا با افزایش سن و زیاد شدن تراکم استخوان ها حرکت دندان ها و استخوان های فک مشکل تر میشود و شما ممکن است در طول فرایند درمان اذیت شوید.
برای دریافت مشاوره ارتودنسی و اطلاع دقیق از هزینه ارتودنسی آزاد و هزینه ارتودنسی تحت پوشش بیمه با کلینیک دندانپزشکی آلما در تماس باشید:02166916624