آفت، زخم های خوش خیم و غیر مسری بیضی شکلی هستند که در داخل دهان و قسمت های نرم ایجاد می شوند و معمولا رنگ آنها سفید و یا زرد است و باعث ایجاد سوزش در هنگام غذا خوردن و یا صحبت کردن می شود. علت ایجاد آفت هنوز به طور دقیق مشخص نیست اما می تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد و یا با توجه به سن تعداد دفعات ابتلا به آن کم یا زیاد شود و یا محرک های خارجی روی آن تاثیر گذار باشد. یکی از این عوامل ایمپلنت است که به طور غیرمستقیم باعث ایجاد آفت دهان بعد از ایمپلنت خواهد شد. دریافت نوبت: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
حال علت آفت دهان بعد از ایمپلنت (Aphthous after implant) چیست؟ بعد از ایمپلنت چه بخوریم تا با آفت مواجه نشویم؟ مراقبت های بعد از ایمپلنت چیا هستند؟
ما در زیر جواب همه این سوال ها را برای شما آورده ایم.
انواع آفت
ما در کل سه نوع آفت داریم که تنها تفاوت آنها در شکل ظاهری آنهاست ولی هیچ کدام از آنها مسری نیستند و هر سه به نوبه خود دردناک هستند و باعث ایجاد سوزش می شوند.
آفت ساده یا هرپتی فرم
این نوع آفت هم میتواند به صورت تکی و هم به صورت خوشه ای رشد کند و ظاهر آن شبیه به تبخال است اما برخلاف تبخال اصلا واگیر ندارد و با رو بوسی و کارهایی از این قبیل تکثیر نمی شود. این نوع آفت زیاد شایع نیست و به ندرت به وجود مب آید.
آفت ماژور یا گسترده
بدترین نوع آفت، آفت ماژور است که می تواند به اشکال مختلفی ظاهر شود و تا عمق بیشتر از یک سانت می رود و ممکن از جای آن تا همیشه روی همان قسمت باقی بماند. سوزش بیشتری نسبت به سایر آفت ها دارد و عمق آن زرد متمایل به خاکستری می شود. این نوع آفت هم همانند آفت ساده شایع نیستند و به ندرت امکان ایجادشان هست.
آفت مینور یا خفیف
برخلاف دو نوع آفت دیگر، آفت مینور بسیار شایع است و مرکز آن سفید رنگ با لبه های قرمز و ملتهب هستند که زودتر از ما بقی آثار آن از بین می رود و خوب می شود.
علائم آفت دهان
یک یا دو روز قبل از ایجاد آفت داخل دهان احساس سوزش و سوزن سوزن شدگی میکنیم که بعد از آن شاهد گردی هایی با مرکز های سفید رنگ خواهیم شد که آفت هستند. این گردی ها با ایجاد سوزش و درد، در غذا خوردن و یا صحبت کردن ما اختلال ایجاد می کنند و باعث ایجاد درد که در مواقعی شدید است، می شوند. آنها معمولا در داخل دهان، روی زبان، زیر زبان، داخل گونه ها، لب ها، در پایه لثه ها و یا روی کام نرم به وجود می آیند.
پس اگر دهان خود را مستعد ایجاد آ؟فت می بینید باید بیشتر مراقب باشید و یا از راه های پیشگیری استفاده کنید.
راه های پیشگیری از آفت دهان
برای جلوگیری از ایجاد آفت داخل دهان لازم است چند نکته را رعایت کنید تا حدالامکان از بروز این مشکل دردناک جلوگیری کنید:
- از خوردن غذاهایی که به آنها حسایت دارید، غذاهای شور، غذاهای داغ اجتناب بورزید.
- آرام مسواک بزنید و مسواک را انتخاب کنید که نرم باشد تا به لثه های شما آسیب نرسد.
- برای درمان اضطراب خود اقدام کنید و یا با ورزش هایی مثل مدیتیشن و شنا از میزان آن کاهش دهید
- در هنگام مراجعه به دندان پزشکی با مشورت با دکتر خود از استفاده از وسایل دندان پزشکی تیز خودداری کنید.
- غذای خود را با دقت جویده تا از گاز گرفتن لثه خود در امان بمانید.
روش های درمان آفت
برای آفت های کوچکی که طی یک یا دو هفته از بین می روند درمان جدی ای نیاز نیست اما برای آفت های بزرگ حتما به پزشک مراجعه کرده و از آنها کمک بخواهید.
همچنین اگر تحمل سوزش یک یا دو هفته ای آفت های ک.چک را ندارید چند روش برای بهوبدی سریع تر آنها به شما پیشنهاد می دهیم:
- ژل افت که از داروخانه های سراسر کشور قابل خرید است
- دهان شویه
- قطره آفت دهان
- استفاده از عسل خام که خاصیت ضد باکتریایی بسیار قوی دارد و برای زخم ها دهان بسیار خوب و موثر است
- استفاده از کمپرس یخ برای آرام شدن درد و سوزش آن
علت آفت بعد از ایمپلنت
ایمپلنتهای دندانی مستقیماً باعث ایجاد زخمهای آفتی نمیشوند، اما برخی از عوامل مرتبط با جراحی و مراقبتهای بعد از عمل میتوانند در ایجاد آنها نقش داشته باشند.
در اینجا مواردی را به شما گفتیم تا از این امر جلوگیری کنید:
- شست و شوی دهان با آب نمک : نمک می تواند احتمال ایجاد زخم داخل دهان را کاهش دهد
- با دهان شویه کلرهگیزیدین روزی دوبار به مدت یک دقیقه دهان خود را بشویید: این دهان شویه به تمیز نگه داشتن دهان کمک بزرگی می کند.
- از دهان شویه یا اسپری حاوی دیفلم استفاده کنید: این ماده می تواند از درد شما کم کند و به ظور موقت پوشش دهان را بی حس میکند.
- از دارو های بدون نسخه استفاده کنید: این دارو ها میتواندد از درد شما کم کنند.
برای اینکه کم عوارض ترین ایمپلنت دندان را داشته باشید بهتر است به متخصصان باتجربه در جراحی ایمپلنت مراجعه کنید. کلینیک دندانپزشکی آلما یکی از مراکز معتبر ایمپلنت در غرب تهران انقلاب می باشد و شما می توانید با تماس با ما از هزینه ایمپلنت اقساطی تهران 1403 باخبر شوید. دریافت نوبت: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
سخن آخر
آفت ها عارضه هایی نیستند که نیاز به نگرانی زیاد داشته باشند مگر اینکه بیشتر از دو هفته طول بکشند و تکثیر آنها زیاد و یا عمیق باشند که در اینصورت نیاز به مراجعه به پزشک می باشد. اما در حالت کلی روش هایی که گفتیم صد در صد باعث پیشگیری و یا درمان این عارضه نخواهد شد و برای بهبود یافتن آنها نیاز به صبر و تحمل هستیم. دریافت نوبت: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
آیا زردچوبه و عسل آفت را خوب می کند؟
هیچ جواب قطعیی برای پاسخ به این سوال وجود ندرارد اما به صورت کلی عسل برای آفت و پاکیزگی دهان مناسب است.
آیا آفتین ژل برای تبخال خوب است؟
آفتین ژل برای درمان آفت است و تاثیر مثبتی روی تبخال شما ایجاد نمی کند.
چند باز در روز از آفتین ژل میتوان استاده کرد؟
معمولا پس از یک بار استفاده از آفتین ژل آفت شما بهبود می یابد اما در صورت بهتر نشدن بیش از دوبار از این دارو در یک روز مصرف نکنید.
آیا رب انار ترش برای آفت خوب است؟
این ماده غذایی به علت اسیدی بودن برای آفت خوب نمی باشد.