انواع آفت دهان

در این مقاله خواهید خواند

انواع آفت دهان

آفت زخم‌های کوچک و کم عمقی هستند که در مخاط دهان ایجاد می‌شوند. آفت دهان به صورت یک زخم دهانی سفید یا زرد با حاشیه قرمز شروع می شود. آنها معمولاً بسیار کوچک هستند (کمتر از 1 میلی متر) اما ممکن است به قطر 1/2 اینچ تا 1 اینچ رشد کنند.آنها در داخل دهان شما – روی یا زیر زبان، داخل گونه ها یا لب ها، در پایه لثه ها یا روی کام نرم شما تشکیل می شوند. ممکن است یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن واقعی زخم ها متوجه احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش شوید. انواع آفت دهان وجود دارد، از جمله زخم های جزئی، ماژور و هرپتی فرم.

شما می توانید انواع خدمات بهداشت دهان و دندان و همچنین برای اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان با کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴

انواع آفت دهان کدام است

شما ممکن است در زبان، لثه، سقف دهان، داخل لب یا زیر زبان خود دچار آفت شوید. آنها می توانند دردناک باشند و اغلب غذا خوردن و صحبت کردن را ناراحت می کنند.

بطور کلی دو نوع آفت وجود دارد:

آفت‌های ساده: ممکن است سه یا چهار بار در سال ظاهر شوند و تا یک هفته طول بکشند.
زخم های پیچیده: این زخم ها کمتر شایع هستند و بیشتر در افرادی که قبلاً آن را داشته اند رخ می دهد.

زخم های خفیف و جزئی

آفت های جزئی شایع ترین نوع آفت دهانی هستند از ویژگی های این نوع: معمولا کوچک هستند، بیضی شکل با لبه قرمز هستند و همچنین بدون ایجاد اسکار در عرض یک تا دو هفته بهبود می یابد.

 

زخم-های-خفیف-و-جزئی

آفت ماژور

یکی از انواع آفت های پیچیده می باشد، این نوع از آفت ها کم تر ایجاد می شوند و بزرگ‌تر و عمیق‌تر از زخم‌های جزئی هستند، معمولا گرد با حاشیه های مشخص هستند، اما ممکن است لبه های نامنظم در زمانی که بسیار بزرگ هستند و می تواند به شدت دردناک باشد. ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا بهبود یابد و می تواند جای زخم های گسترده ای را به جای بگذارد.

 

آفت-ماژور

آفت هرپتی

زخم‌های هرپتی‌فرم غیرمعمول هستند و معمولاً در اواخر زندگی ایجاد می‌شوند، اما ناشی از عفونت ویروس تبخال نیستند. این آفت ها معملا اندازه ای کوچک دارند، اغلب در دسته های 10 تا 100 زخم ایجاد می شود، اما ممکن است به یک زخم بزرگ تبدیل شود، دارای لبه های نامنظم و همچنین بدون ایجاد اسکار در عرض یک تا دو هفته بهبود می یابد.

 

آفت-هرپتی 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

معمولا برای آفت به پزشک مراجعه نمی کنند اما اگر علائم زیر در شما ظاهر شد بهتر است خود را به یک مرکز درمانی برسانید.

  • زخم های بزرگ غیر معمول شانکر
  • زخم‌های عودکننده، با زخم‌های جدید قبل از بهبودی زخم‌های قدیمی یا شیوع مکرر
  • زخم های مداوم، دو هفته یا بیشتر
  • زخم هایی که به داخل لب ها کشیده می شوند (حاشیه سرخابی)
  • دردی که با اقدامات خودمراقبتی نمی توانید آن را کنترل کنید
  • مشکل شدید در خوردن یا نوشیدن
  • تب بالا همراه با آفت

اگر سطوح دندانی تیز یا وسایل دندانی دارید که به نظر می‌رسد باعث ایجاد زخم می‌شوند، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

علائم آفت دهان چیست؟

علائم شایع آفت دهان عبارتند از:

  • یک یا چند زخم دردناک در داخل دهان شما. این زخم ها ممکن است روی زبان، داخل لب، گونه های داخلی یا سقف دهان شما ایجاد شوند
  • احساس سوزش یا گزگز
  • زخم های کوچک و گرد که سفید، خاکستری یا زرد با حاشیه قرمز هستند

در موارد شدید، ممکن است با تب، سستی فیزیکی، تورم غدد لنفاوی همراه باشد.

چه چیزی باعث ایجاد آفت می شود؟

کارشناسان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا برخی از افراد بیشتر در معرض ابتلا به آفت هستند. اما آنها عوامل زیادی را کشف کرده اند که می تواند باعث ایجاد این زخم ها شود، از جمله:

  1. فشار
  2. آسیب به داخل دهان
  3. غذاهای اسیدی مانند مرکبات
  4. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن
  5. وسایل دندانپزشکی، مانند بریس یا پروتزهای نامناسب

آفت‌های پیچیده ممکن است در افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی ایجاد شوند، از جمله:

  • لوپوس
  • بیماری بهجت
  • بیماری سلیاک
  • کولیت زخمی
  • بیماری کرون
  • ایدز
  • آفت ممکن است با کمبود مواد مغذی در ویتامین B-12، روی، اسید فولیک یا آهن مرتبط باشد.

آفت دهان چقدر طول می کشد؟

درد آفت معمولاً طی چند روز بهبود می‌یابد و معمولاً زخم‌ها در عرض دو هفته بهبود می‌یابند، حتی بدون درمان. اگر آفت دهانی دارید که بیش از دو هفته طول می کشد، حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

آفت های دهانی یکی از مشکلات شایع دهان و دندان می باشد که حتی ممکن است ریشه عصبی نیز داشته باشند، اما جای نگرانی ندارند و حتی بدون نیاز به درمان بعد از گذشتن دوره درمان بهبود پیدا می کنند.

به این مطلب امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

هزینه ایمپلنت با روکش سال ۱۴۰۳

هزینه ایمپلنت با روکش سال ۱۴۰۳

یکی از روش های بسیار موثر برای جایگزینی دندان از دست رفته ، ایمپلنت دندان می باشد.اما اتفاقی که باعث می شود اثر بیماران برای رفع این مسئله اقدام نکنند ، هزینه سنگین این درمان می باشد. اما افراد نمی دانند که با روش ایمپلنت دندان یک سرمایه گزاری دائمی بر روی سلامت دهان و دندان های خود نموده اند تا هم جنبه زیبایی داشته باشد و هم از نظر جویدن و هضم غذا فرد دچار مشکلات هاضمه نمی شود. هزینه ایمپلنت با روکش سال ۱۴۰۳ ، بسته به نوع ارزان ، با کیفیت و بهترین ایمپلنت تغییر میکند. که

مشاهده
جراحی لثه تحلیل رفته

جراحی لثه تحلیل رفته

یکی از مشکلات رایج دندانی، تحلیل لثه می باشدکه با گذشت زمان باعث مشکلات جدی‌تری مانند نمایان شدن ریشه دندان، افزایش خطر پوسیدگی دندان‌ها و حساسیت دندانی شود. تحلیل لثه می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله بیماری‌های لثه، مسواک زدن نادرست، فشار دندان‌ها، و حتی عوامل ژنتیکی ایجاد شود. در چنین مواردی، جراحی لثه تحلیل رفته به عنوان یک درمان موثر برای بازسازی و ترمیم بافت لثه و جلوگیری از پیشرفت مشکلات مطرح می‌شود. در زمان درمان لثه تحلیل رفته، با پوشاندن ریشه‌های نمایان شده از پوسیدگی آ‌ن‌ها محافظت می شود. در این درمان حساسیت‌های دندانی بیمارکاسته و لبخند فرد

مشاهده
ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

ایمپلنت دندان یکی از پیشرفته ترین روش های درمانی در دندانپزشکی است که به منظور جایگزینی دندان های از دست رفته به کار می رود. این روش نه تنها به بهبود ظاهر و عملکرد دندان ها کمک می کند، بلکه کیفیت زندگی بیماران را نیز افزایش می دهد. با این حال بسیاری از افراد سیگاری این سوال را در ذهن خود دارند که آیا طرح درمان ایمپلنت برای آن ها که جایگزین دندان خالی شود وجود دارد یا خیر؟ میزان موفقیت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری بستگی به شرایط استخوان فک، مدت زمان بی دندانی و سلامت لثه و… دارد.

مشاهده
پیاده-روی-بعد-از-ایمپلنت

پیاده روی بعد از ایمپلنت

پیاده روی جزو روتین برنامه بعضی از افراد می باشد و نمی توانند آن را ترک کنند، با این حال توصیه می شود که فعالیت های بدنی را حداقل یک هفته پس از جراحی و ایمپلنت دندان حفظ کنید، به خصوص اگر چندین ایمپلنت انجام شده باشد. این مدت زمان بستگی به روش شما و نحوه واکنش بدن شما تا کنون دارد. پس از آن دوره کوتاه استراحت و استراحت، می توانید به برنامه تمرینی معمول خود بازگردید. پیاده روی بعد از ایمپلنت می تواند عوارضی مانند خون ریزی لثه، درد و کاهش قدرت جسمانی را به همراه داشته باشد.

مشاهده