دندان قروچه و صدمات ناشی از آن

در این مقاله خواهید خواند

دندان قروچه و صدمات ناشی از آن 

دندان قروچه یا براکسیسم (Bruxism) یک اختلال عصبی-عضلانی است که در آن فرد به صورت ناخودآگاه دندان‌های خود را روی هم فشار می‌دهد یا به هم ساییده می‌کند. دندان قروچه می‌تواند در طول روز یا در خواب رخ دهد و می‌تواند به دندان‌ها، فک و مفاصل گیجگاهی فکی (TMJ) آسیب برساند.

علل دندان قروچه

علت دقیق دندان قروچه هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما عوامل مختلفی می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند، از جمله:

  • استرس و اضطراب: دندان قروچه یکی از علائم شایع استرس و اضطراب است.
  • عادات غیرعادی دهانی: برخی از عادات غیرعادی دهانی مانند جویدن ناخن، مکیدن انگشت و بیرون زدن زبان می‌توانند باعث دندان قروچه شوند.
  • اختلالات خواب: برخی از اختلالات خواب مانند خروپف و آپنه خواب می‌توانند باعث دندان قروچه شوند.
  • عوامل ژنتیکی: برخی از مطالعات نشان داده‌اند که دندان قروچه ممکن است تا حدی ارثی باشد.

راه جلوگیری از دندان‌قروچه

کاهش تخریب دندان‌ها در اثر دندان قروچه شبانه از طریق پوشاندن دندان‌ها بوسیله ی یک نایت گارد می باشد که بتواند دندانها را از نیروی عمودی قوی که باعث سایش آن‌ها میشود حفظ کند. دندان قروچه باعث ترک در دندان و شکستن دندان میگردد.سایش مداوم دندانها بر روی هم طی سالها عاملی برای تخریب دندان واز دست دادن آن است.دندان قروچه در واقع پرچم قرمزی(خطر) است برای خوابهای آپنه ای (خوابهایی که در آنها تنفس فرد مختل میگردد).بررسی ها نشان میدهند تحریکات مغزی دندان قروچه هر دفعه ی فرد مدتی تنفس در شب را متوقف میکند،عمل دندان قروچه فک را به جلو هل میدهد تا دوباره راه تنفس فرد برای تنفس بعدی باز شود.

نایت گاردها اغلب از جنس کائوچو یا پلاستیک هستند که به وسیله دندانپزشکها به سایز دهان شخص ساخته میشود .اگر چه محافظ دهان یا نایت گارد میتواند فعالیت عضلات فک را کم کند ولی آنها فقط میتوانند وضعیت را کنترل کنند و آنها را درمان نمیکنند.

درمان‌های سایکولوژیکال (روانشناسی)مانند درمانهای رفتاری شخص میتواند برای درمان کلیه برنامه های اصولی روانشناسی استفاده شود.مانند استرس و اضطراب که ممکن است عامل دندان قروچه شخص باشد.

اگر سایش دندانی شما در اثر استرس باشد این مسئله بسیار مهم است که سعی کنید برای داشتن یک خواب شبانه خوب سعی کنید ریلکس باشید.

عواملی که میتوانید انجام دهید تا به شما کمک کند که قبل از خواب این استرس را کم کنید عبارتند از:

دندان قروچه و صدمات ناشی از آن 
دندان قروچه و صدمات ناشی از آن
  • یوگا
  • تنفس عمیق
  • ماساژ
  • مطالعه کتاب
  • دوش گرفتن قبل از خواب
  • گوش دادن به موسیقی

تکنیکهای تغییر عادتهای همیشگی میتواند عادتهای سایش دندانی شما را وقفه بیاندازد .به هر حال دلیل یا سند علمی وجود ندارد که اشاره کند که استفاده از تکنیکهای تغییر رفتاری باعث درمان کامل دندان قروچه شود اما با مطلع شدن از عادتهای اشتباهمان میتوانیم آنها را آسانتر شکست دهیم .با وقفه رفتاری میتوانیم تمرین کنیم که زمانی که احساس فشار یا سایش دندانی داریم، فک مان را ریلکس کنیم .

نکته مهم این است که حتماًچکاب های منظم دندانپزشکی داشته باشید تا آسیبهای دندانی که در اثر دندان قروچه برای شما ایجاد می شود هر چه سریعتر درمان گردد.برای مثال اگر دندان قروچه باعث شود ترک دندانی ایجاد شود و به موقع درمان نشود،باعث مشکلات عصب دندانی و در نتیجه ایجاد آبسه میشود.درنتیجه ممکن است شما نیاز به درمان ریشه یا همان عصب کشی پیداکنید.در مواردی ممکن است دندان شما به دو نیم شود  اگر این اتفاق بیفتد دندانپزشک قادر نخواهد بود دندان شما را نجات دهدو باید دندان را بکشد.

مشکلات دندانی مانند به هم ریختگی ،ترک یا کجی یا حتی از دست دادن دندان با درمانهای دندانپزشکی مفید مانند ترمیم ها و روکش ها و دندان مصنوعی (ایمپلنت) درمان میشوند.

برای پیشگیری از دندان قروچه و صدمات ناشی از آن به این نکات توجه بفرمایید:

  • معاینات منظم دندانپزشکی داشته باشید.
  • از مسايلی که برای شما استرس و اضطراب ایجاد میکند دوری کنید و تکنیکهای ریلکس کردن را انجام دهید.
  • از مصرف الکل خودداری نمایید تا بتوانید خواب راحتی داشته باسید.
  • از سیگار کشیدن پرهیز نمایید.
  • از جویدن خودکار ،مداد و مواد غیر خوراکی پرهیز کنید.
  • در زمانهای بیداری از دندان قروچه خودداری کنید (اگر انجام میدهید)و سعی کنید با ریلکس کردن عضلات فک خود آن عادت را ترک کنید.
به این مطلب امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از موضوعات داغ در دندانپزشکی است که بسیاری از مراجعین به دنبال اطلاعات دقیق در این زمینه هستند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است، اما روش‌های مختلفی برای انجام این فرایند وجود دارد. در این میان، کاشت ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت بالاتر و استفاده از فناوری‌های پیشرفته، توجه بیشتری به خود جلب کرده است. تفاوت قیمت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری بیماران است. در حالی که ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های پیچیده‌تر، هزینه بیشتری نسبت به روش‌های معمولی دارد،

مشاهده
معایب عصب کشی نکردن دندان

معایب عصب کشی نکردن دندان

سلامت دهان و دندان یکی از ارکان مهم در حفظ سلامت عمومی بدن است. عصب کشی دندان یکی از درمان‌های ضروری برای دندان‌های آسیب‌دیده است که در صورت انجام ندادن آن، مشکلات جدی‌تری مانند عفونت دندان و درد دندان ایجاد می‌شود. در چنین شرایطی، ترمیم دندان به موقع می‌تواند از گسترش عفونت و آسیب به بافت‌های اطراف جلوگیری کند. برخی افراد به دلیل ترس یا هزینه‌های درمان، از انجام عصب کشی دندان خودداری می‌کنند. اما این موضوع می‌تواند سبب آسیب بیشتر به دندان ها شود و حتی به جراحی دندان منجر شود. متخصصان دندانپزشکی با استفاده از روش‌های مدرن و

مشاهده
کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی یکی از روش‌های پیشرفته و مؤثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال با تکنولوژی‌های روز دنیا انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کلینیک، ارائه خدمات کاشت دندان بدون جراحی است. این روش به بیماران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به جراحی پیچیده، ایمپلنت دندان خود را دریافت کنند و روند درمان به شکلی سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود. در کاشت دندان بدون جراحی، پزشکان با استفاده از تکنیک‌های خاص و به کمک دستگاه‌های پیشرفته، ایمپلنت را در محل دقیق و بدون آسیب به بافت‌های surrounding قرار

مشاهده
دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال، یکی از مسائل رایج که ممکن است برای بیماران ایمپلنت دندان پیش آید، شل شدن یا افتادن پیچ ایمپلنت است که ذهن بیمار را درگیر خود می کند تا دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان خود را بداند. . این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که اغلب به علت عدم فیکس شدن مناسب پیچ یا مشکلات در فرآیند کاشت ایمپلنت رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین علل لق شدن روکش ایمپلنت، عدم تراکم کافی استخوان در اطراف پایه ایمپلنت است که باعث می‌شود پیچ نتواند به طور محکم در جای خود قرار گیرد. سوالات متداولی

مشاهده