پیشگیری از پوسیدگی دندان

در این مقاله خواهید خواند

پیشگیری از پوسیدگی دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان

از آنجا که دندان‌ها بعد از افتادن دندان‌های شیری در هفت سالگی، تا آخر عمر فقط یکبار رشد خواهند کرد، باید بسیار مراقب این صدف‌های گرانبها در دهان خود باشید. پوسیدگی دندان عامل اصلی و اولیه در خراب شدن و در نهایت از دست دادن دندان‌ها است. با وجود اینکه پوسیدگی دندان بسیار رایج است، به راحتی قابل پیشگیری است. برای داشتن دندان‌هایی سالم و ماندگار فقط کافیست با پیشگیری از پوسیدگی دندان مراقب آن‌ها بود.
شما می‌توانید با رعایت بهداشت و اصول کافی، از پوسیدگی دندان‌هایتان پیشگیری کنید. از آنجا که پوسیدگی دندان در سنین نوجوانی و کودکی بسیار شایع است شما باید از سنینی کودکی به فرزندان خود بیاموزید تا به شیوه‌ای صحیح از دندان‌های خود مراقبت کنند. همچنین ناگفته نماند در کنار تمامی مراقبت‌ها باید به طور مرتب سلامت دندان‌های خود را زیر نظر دندانپزشک چک کنید.

برای انجام تمامی خدمات دندانپزشکی از جمله ترمیم پوسیدگی دندان و ایمپلنت دندان می توانید با کلینیک دندانپزشکی آلما تماس بگیرید.
در ادامه با ما همراه باشید تا با مزایا و راه‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان بیشتر آشنا شوید.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان چیست و چه زمانی رخ می‌دهد؟

پوسیدگی دندان در واقع، تخریب ساختار دندان است که می‌تواند به پوشش خارجی دندان (مینای دندان) و هم لایه عاج دندان را تحت تاثیر قرار دهد.
پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که مواد غذایی به خصوص حاوی کربوهیدرات (قند و نشاسته) مانند: نان، غلات، شیر، نوشابه‌ها، میوه‌ها، کیک، آبنبات و… روی دندان باقی بماند. پس از ماندن آن‌ها، باکتری‌هایی که به طور طبیعی در دهان زندگی می‌کنند، با تغذیه از این مواد غذایی مانده آن‌ها را هضم کرده و به اسید تبدیل خواهند کرد. در نتیجه اسید تولید شده با بزاق دهان ترکیب شده و ماده‌ای چسبنده به نام پلاک تشکیل می‌دهند که به دندان‌ها می‌چسپند. با ماندگاری پلاک روی دندان، سبب حل شدن مینای دندان‌ها در خود می‌گردد.
به مرور زمان با حل شدن مینای دندان در مدت زمان کمی سبب تخریب آن و پوسیدگی کامل دندان می‌شود.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

بسته به میزان تخریب و آسیب به دندان، پوسیدگی نیز درجات مختلفی دارد و بنابر آن می‌تواند قابل درمان باشد. به طور کلی سه نوع پوسیدگی دندان وجود دارد که عبارتند از:
· پوسیدگی ریشه
· پوسیدگی شیاری
· پوسیدگی حفره های سطح
در نوع پوسیدگی ریشه که عمیق ترین نوع پوسیدگی نیز محسوب می‌شود، می‌توانید با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی پوسیدگی را رفع و دندان خود را نجات دهید. در این روش دندانپزشکان با ایجاد حفره و تخلیه پوسیدگی دندان در صورت نیاز اقدام به عصب کشی و در نهایت پر کردن دندان می‌نمایند.
در پوسیدگی شیاری نیز همانطور که از نام آن پیداست، پوسیدگی در سطوح نازکی روی دندان ایجاد می‌شود. در این نوع پوسیدگی می‌توانید با درمان‌های خانگی و مراقبت صحیح از پیشروی بیشتر آن نیز جلوگیری کنید. در حالت بسیار وخیم این نوع پوسیدگی نهایتاً با پر کردن حفره دندان، درمان خواهد شد.
در حالت پوسیدگی حفره‌های صاف نیز، میزان پوسیدگی بسیار کم و رشد کندی دارد و با استفاده از محصولات مراقبتی و درمانی و مهم‌تر از همه پیشگیری از پوسیدگی دندان در خانه، می‌توانید آن را رفع کنید.

راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان

همانطور که از قدیم گفته‌اند پیشگیری بهتر از درمان است. در حالیکه می‌توانیم از پوسیدگی دندان‌های خود جلوگیری کنیم دیگر لزومی ندارد خود را با پوسیدگی و درمان و پرداخت هزینه‌های بسیار به دردسر بیندازیم.

برای جلوگیری و پیشگیری از پوسیدگی دندان راه‌های بسیاری وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:
· اولین راه پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها، زدن مسواک به صورت مرتب در طول شبانه روز است. کاری که از بچگی به ما آموزش داده شده اما متاسفانه رعایت نمی‌کنیم. مسواک زدن از ساده‌ترین و آسان‌ترین راه‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان است. شما باید بعد از صرف هر وعده غذایی و همچنین خوردن برخی از مواد غذایی نامناسب در طول روز باید بلافاصله از مسواک استفاده کنید تا مواد غذایی روی دندان‌ها به جا نماند. یکی دیگر از دلایل بسیار مهم برای استفاده از مسواک، وجود صدها میکروبی است که توسط مواد موجود در ترکیب خمیر دندان از بین می‌روند.
· روش دیگری که بسیار آسان و سریع است، استفاده از نخ دندان است. گاهاً پیش می‌آید که با مسواک زدن مواد غذایی به جای مانده در لابلای دندان‌ها پاک نمی‌شوند. درنتیجه باید بعد از هر بار مسواک زدن از نخ دندان استفاده کنید.
· امان از مواد قندی و کربوهیدرات، که عامل اصلی بلای جان دندان‌ها هستند. با کاهش مصرف مواد قندی و مضری چون انواع آبنبات، شکلات‌ها، قند، شیرینی، نوشابه، قهوه و … می‌توانید به طور مؤثری در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های خود مؤثر باشید. در نهایت برای جلوگیری از آسیب به دندان‌ها توسط این مواد خوراکی می‌توانید، بعد از هربار خوردن مواد قندی و شیرینی سریعاً دهان و دندان‌های خود را بشویید.
· از آنجا که باکتری‌های بسیاری در محیط دهان زندگی می‌کنند یکی دیگر از راه‌های مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان از بین بردن باکتری‌های موجود در محیط دهان است. با استفاده از محصولات ضد باکتریایی مانند انواع محلول‌ها و دهانشویه‌ها می‌توانید همواره محیط دهان و دندان‌های خود را سالم نگه دارید.
· یکی دیگر از راه‌های مطمئن در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های شما، چکاب دندان‌ها توسط دندانپزشک است. شما می‌توانید به صورت سالیانه با مراجعه به مرکز کلینیک آلما، با انجام معاینات تخصصی از میزان سلامت دقیق دندان‎های خود آگاه شوید. چه بسا وجود برخی از پوسیدگی‌ها درون دندان وجود دارد که شما قادر به دیدن آن نیستید تا زمانی که پوسیدگی به ریشه و عصب دندان می‌رسد و آن را با درد بسیار ناخوشایندی حس خواهید کرد.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

چرا باید به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های خود اهمیت دهیم؟

مسلماً با پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های خود، دندان‌هایی سالم با طول عمر بیشتری خواهید داشت. با دندان‌هایی سالم درد بد دندان را تجربه نخواهید کرد. از همه مهم‌تر شما دیگر مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار برای درمان دندان‌های خود نخواهید کرد.
در نهایت
با انجام مراقبت‌ها و مراجعه مرتب به دندانپزشکی می‌توانید از دندان‌های خود به خوبی مراقبت کنید. در صورت پوسیدگی دندان‌های خود نیز نگران نباشید، چرا که با مراجعه به کلینیک آلما تمامی خدمات مربوط به ترمیم و درمان پوسیدگی دندان‌ها توسط مجرب‌ترین دندانپزشکان به شما ارائه خواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

ایمپلنت دندان یکی از پیشرفته ترین روش های درمانی در دندانپزشکی است که به منظور جایگزینی دندان های از دست رفته به کار می رود. این روش نه تنها به بهبود ظاهر و عملکرد دندان ها کمک می کند، بلکه کیفیت زندگی بیماران را نیز افزایش می دهد. با این حال بسیاری از افراد سیگاری این سوال را در ذهن خود دارند که آیا طرح درمان ایمپلنت برای آن ها که جایگزین دندان خالی شود وجود دارد یا خیر؟ میزان موفقیت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری بستگی به شرایط استخوان فک، مدت زمان بی دندانی و سلامت لثه و… دارد.

مشاهده
پیاده-روی-بعد-از-ایمپلنت

پیاده روی بعد از ایمپلنت

پیاده روی جزو روتین برنامه بعضی از افراد می باشد و نمی توانند آن را ترک کنند، با این حال توصیه می شود که فعالیت های بدنی را حداقل یک هفته پس از جراحی و ایمپلنت دندان حفظ کنید، به خصوص اگر چندین ایمپلنت انجام شده باشد. این مدت زمان بستگی به روش شما و نحوه واکنش بدن شما تا کنون دارد. پس از آن دوره کوتاه استراحت و استراحت، می توانید به برنامه تمرینی معمول خود بازگردید. پیاده روی بعد از ایمپلنت می تواند عوارضی مانند خون ریزی لثه، درد و کاهش قدرت جسمانی را به همراه داشته باشد.

مشاهده
انواع پروتز ایمپلنت

انواع پروتز ایمپلنت

پروتز ایمپلنت دندان یکی از پیشرفت های بزرگ در دندانپزشکی مدرن است که به افراد کمک می کند تا عملکرد و زیبایی دندان های خود را باز گردانند. این روش پرکاربرد در دندان پزشکی ایجاد کرده و راه حلی طولانی برای افرادی که به دنبال جایگزینی دندان های از دست رفته خود هستند ارائه می دهد. این نوع پروتز ها به عنوان راه حلی دائمی برای جای خالی دندان ها محسوب می شوند و می توانند کیفیت زندگی بیماران را به طرز چشمگیری بهبود ببخشند. در این مقاله به بررسی انواع پروتز ایمپلنت، قیمت پروتز ایمپلنت و پروتز ایمپلنت فک

مشاهده
ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

چند سال بعد از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت کرد؟ اینکه شما برای ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان اقدام کنید هیچ مشکلی وجود ندارد. کشیدن دندان و ایمپلنت همزمان در صورت سلامت لثه ها امکان پذیر است اما به طور استاندارد باید حدود 10 هفته صبر کنید. بنابراین تعداد سال هایی که سپری کرده اید مهم نیست. 3، 5، 10 یا هر تعداد سال گذشته، هنوز هم می توانید جراحی ایمپلنت دندان خود را انجام دهید. اما سوال اینجاست؛ تراکم استخوان شما چقدر است؟در کلینیک تخصصی آلما اطلاعات قابل توجهی در مورد سلامت دهان و تراکم استخوان دندان در

مشاهده