التهاب لثه می تواند در اطراف ایمپلنت های دندانی و همچنین دندان های طبیعی رخ دهد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که درمان لثه اطراف ایمپلنت ممکن است در طول زمان دشوارتر باشد. بنابراین، شناسایی زودهنگام ژنژیویت بسیار مهم است، بنابراین می توان درمان های موثری برای از بین بردن پلاک ها و باکتری هایی که باعث عفونت می شوند انجام داد.
با انجام صحیح ایمپلنت دندان با بهترین متخصصان ایمپلنت می توان از عوارض بعد از این جراحی جلوگیری کرد و در صورت بروز به سرعت ان ها را درمان کرد. در کلینیک دندانپزشکی آلما می توانید از خدمات ایمپلنت با بیمه استفاده کنید. برای اطلاع از هزینه ایمپلنت اقساطی تهران 1403 با ما تماس بگیرید. ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
چه چیزی باعث التهاب لثه ایمپلنت دندان می شود؟
قسمتی به عنوان موکوزیت اطراف ایمپلنت شناخته می شود، ژنژیویت ایمپلنت به همان روشی که التهاب لثه اطراف دندان طبیعی رخ می دهد. در هر دو مورد، پلاک در امتداد خط لثه جمع میشود و میتواند بر بافتهای اطراف پست تیتانیوم تأثیر بگذارد.
جلوگیری از بیماری پریودنتال بعد از ایمپلنت
ژنژیویت و بیماری پریودنتال در بیمارانی که در معاینات و تمیز کردن معمول دندانها شرکت نمیکنند بیشتر رخ میدهد. این اقدامات پیشگیرانه نه تنها به پزشک کمک می کند تا سلامت کلی دهان شما را کنترل کند، بلکه سطح باکتری های دهان را در سطح ایمن نگه می دارد.
به طور متوسط، باکتری ها هر شش ماه یکبار دوباره جمع می شوند. به همین دلیل اکثر بیماران دندانپزشکی در فواصل شش ماهه به متخصص بهداشت خود مراجعه می کنند. با این حال، افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد مشکلات پریودنتال هستند، ممکن است به تمیز کردن مکرر بیشتری نیاز داشته باشند تا باکتریها را از خود دور نگه دارند.
بنابراین کارهایی که باید برای پیش گیری از التهاب لثه بعد از ایمپلنت انجام دهید شامل:
- عادات خوب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را در پیش بگیرید
- به طور منظم – حداقل دو بار در سال – به دندانپزشک خود مراجعه کنید
- با دندانپزشک خود در مورد یک درمان پیشگیرانه برای متوقف کردن باکتری ها قبل از شروع صحبت کنید
- رژیم غذایی سالم داشته باشید
- سیگار کشیدن یا سیگار کشیدن را متوقف کنید – این یک عامل خطر بزرگ برای پری ایمپلنتیت است.
درمان التهاب ایمپلنت دندانی
بیمارانی که در اطراف ایمپلنت دندان دچار التهاب می شوند می توانند از دبریدمان بهره ببرند. مشابه یک تمیز کردن معمول، پزشک با دقت اطراف ایمپلنت را تمیز می کند و رسوبات پلاک و تارتار را از بین می برد. در این فرآیند از ابزارهای دستی تیتانیومی ویژه ای استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت به هیچ وجه آسیب نمی بیند.
بسته به مورد ممکن است از آنتی بیوتیک درمانی نیز استفاده شود. ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی تجویز شود، یا دارو ممکن است به صورت موضعی در لثه ها برای درمان عفونت در منبع آن تجویز شود.
یکی دیگر از درمان های رایج شامل استفاده از کلرهگزیدین، یک دهان شویه آنتی باکتریال تجویزی است. کلرهگزیدین باید طبق دستور دندانپزشک استفاده شود تا ناحیه مورد نظر تمیز و عاری از آلودگی باشد.
نشانه های التهاب لثه بعد از ایمپلنت
پس از کاشت ایمپلنت، خطر ابتلا به بیماری لثه از بین نمی رود. بدون مراقبت مناسب، ممکن است پری ایمپلنتیت – شکل دیگری از بیماری لثه – ایجاد شود.
پری ایمپلنتیت زمانی اتفاق میافتد که باکتریها تجمع میکنند و بر بافت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت دندان تأثیر میگذارند. علائم عبارتند از:
- خونریزی
- بوی بد دهان
- شل شدن ایمپلنت
- التهاب صورت
در بدترین حالت، التهاب لثه می تواند باعث از کار افتادن ایمپلنت شما و افتادن کامل آن شود.
درمان پیشگیرانه التهاب لثه
همانطور که در مورد بیشتر مسائل بهداشت دهان و دندان وجود دارد، تشخیص زودهنگام نقش مهمی در درمان ژنژیویت ایمپلنت ایفا می کند. در صورت عدم درمان، موکوزیت اطراف ایمپلنت می تواند به پری ایمپلنتیت تبدیل شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، بافت های سخت و نرم اطراف ایمپلنت دندان آسیب می بینند. جیبهایی در اطراف پست تیتانیوم ایجاد میشوند، زیرا عفونت باعث تخریب استخوان فک و در نتیجه شل شدن ایمپلنت میشود.
هنگامی که شرایط به این نقطه رسید، مداخله جراحی مورد نیاز خواهد بود. در تلاش برای تثبیت ایمپلنت می توان یک روش پیوند استخوان را تکمیل کرد. با این حال، اگر این درمان ناموفق باشد، ایمپلنت باید برداشته شود و قبل از کاشت ایمپلنت دیگر، چندین ماه بهبودی لازم است.
اگر متوجه قرمزی، التهاب یا حساسیت در اطراف ایمپلنت دندان شدید، مراقبت از دندان را به تعویق نیندازید. با مراجعه فوری به دندانپزشک خود، بهترین فرصت را برای یک نتیجه موفق و لبخندی سالم و طولانی مدت به خود می دهید.
برای اطلاع از خدمات ایمپلنت دندان کلینیک دندانپزشکی آلما و همچنین اطلاع از خدمات ایمپلنت بیمه کوثر و همچنین ایمپلنت بیمه دانا و … با ما تماس بگیرید. ۰۲۱۶۶۹۱۶۶۲۴
لثه های حساس و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و همچنین سیگار کشیدن باعث التهاب لثه می شود.
خونریزی، بوی بد دهان، التهاب صورت، شل شدن ایمپلنت و.. می باشد.
اگر نشانه های التهاب لثه بعد از ایمپلنت را مشاهده کردید سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دلیل التهاب لثه بعد از ایمپلنت چیست؟
نشانه های التهاب لثه بعد از ایمپلنت چیست؟
اگر بعد از ایمپلنت دچار التهاب لثه شدیم چکار کنیم؟