انواع عصب کشی دندان

در این مقاله خواهید خواند

انواع عصب کشی دندان

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان یکی از جدیدترین روش های پیشگیری از دندان درد است. عصب کشی دندان زمانی قابل استفاده است که دندان ها به طور گسترده ای پوسیده شده باشند.

یکی از دلایل اصلی نیاز فوری هر کسی به دندانپزشک، درد شدید و مداوم دندان است که گاهی حتی با مصرف مسکن نیز آرام نمی‌شود. در بیشتر موارد این درد با درمان ریشه دندان معیوب درمان می شود.

این بدان معنا نیست که اگر دندانی درد نکند نمی تواند درمان ریشه داشته باشد. هر دندانی دارای نفوذ میکروبی به محفظه پالپ (حفره دندان که همان پالپ دندان است) است، در بیشتر موارد نیاز به درمان ریشه دارد. درمان ریشه یا همان عصب کشیُ تکنیکی با سختی و دقت بالا است که برای فعال نگه داشتن آن در دهان در داخل دندان و به طور دقیق تر در ریشه آن انجام می شود.

این کار شامل برداشتن عصب دندان در صورتی که پالپ هنوز وجود داشته باشد و «مرده» نباشد، ضد عفونی محفظه پالپ و ریشه و در نهایت گرفتگی آنها است.

انواع عصب کشی دندان

دندان های ما انسان ها از لایه های مختلفی به وجود آمده اند.لایه ی روی دندان را مینای دندان مینامند که ما آن را با چشم میبینیم.زیر این لایه، عاج قرار دارد که بسیار سخت و محکم میباشد. در درون عاج بافت ها، رگ های خونی و عصب ها وجود دارند. هنگامی که مغز دندان بر اثر پوسیدگی آسیب دیده باشد، دچار درد میگردد که برای درمان این درد ما نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه ی دندان داریم. با توجه به انواع عصب کشی دندان ، روش های مختلفی برای عصب کشی وجود دارد.

انواع عصب کشی دندان
انواع عصب کشی دندان

 

وقتی عصب کشی لازم است که مغز دندان دچار التهاب، عفونت و آبسه میشود. این کار توسط یک دنداپزشک حاذق انجام میگردد تا ریشه ی دندان به طور کامل عصب کشی شده و در آینده مشکلی ایجاد نکند.

انواع عصب کشی دندان دارای چهار گام میباشد:

در گام اول کانال دندان را به وسیله ی ابزاری مخصوص باز میکنند و طول رشته را مشخص میکنند که در گام دوم این اتفاق می افتد. در مرحله ی بعد تمامی عفونت ها، آلودگی ها و پوسیدگی ها به طو کامل از بین میرود. در صورتی که این عفونت ها شدید باشد، دندانپزشک برای کاهش عفونت از قرص های چرک خشک کن استفاده میکند. بیمار با مصرف این قرص ها دوباره به دندانپزشک مراجعه میکند. در گام آخر اگر دندان عفونتی نداشته باشد عصب کشی در یک جلسه خاتمه میابد. عصب کشی باید زیر نظر متخصص این کار انجام شود که توانایی انجام انواع عصب کشی دندان را داشته باشد.

انواع عصب کشی دندان
انواع عصب کشی دندان

 

در صورتی که عصب کشی دندان به موقع درمان نشود، میتواند شما را مجبور به کشیدن دندان تان کند. خارج کردن عصب خطری ندارد و به وسیله ی جدیدترین تجهیزات در کلینیک دندانپزشکی آلما انجام میگردد.

فواید عصب کشی

داشتن دندان طبیعی سالم به وسیله ی عصب کشی فواید زیادی دارد:

پیشگیری از کاهش توان جویدن

حفظ ظاهر طبیعی دندان ها

پیشگیری از کاهش نیروی بایت و حفظ حس طبیعی آن

پیشگیری از فشار آمدن به دندان های کناری و ساییدگی آن

انواع عصب کشی دندان

عصب کشی دندان ها به روش های مختلفی انجام میشود که به آن اشاره میکنیم:

عصب کشی روت کانال تراپی اولیه: برای مدیریت التهاب و عفونت صورت میگیرد.

عصب کشی روت کانال تراپی ثانویه: اگر عصب کشی اولیه درمان را تکمیل نکند از روش ثانویه استفاده میشود.

جراحی حذف ریشه انتهایی دندان یا آپیکوکتومی: در این روش بافت عفونی و انتهای ریشه دندان برداشته میشود.

جراحی ترمیم ریشه یا پالپوتومی: این جراحی بر روی کودکان انجام میشود. به طوری که عصب فقط از تاج دندان برداشته میشود و کاری با ریشه ی دندان نداریم.

پالپکتومی یا جراحی تخلیه ریشه: این روش نیز مناسب کودکان است که کل پالپ و عصب کاملا تخلیه میشود.

حالا که با انواع عصب کشی دندان آشنا شدیم، از دندان های خود به خوبی مراقبت کنیم تا دچار مشکلاتی نظیر عصب کشی نشویم.

انواع عصب کشی دندان
انواع عصب کشی دندان

آیا عصب کشی با درد همراه است؟

عصب کشی یک جراحی سطحی بوده معمولا بدون درد است. چرا که دندان ها به وسیله ی آمپول های بی حسی، سر و بی حس میشوند. در صورتی که بعد از درمان دچار التهاب و درد شدید، با مسکن ها تا حدودی میتوانید ان را تسکین دهید. اگر درد کاهش نیافت به دندانپزشک خود تماس بگیرید.

طول عمر دندان ترمیم شده چه قدر است؟

عصب کشی و درمان ریشه دندان زیر نظر دندانپزشک حاذق و باتجربه انجام میشود. دندانی که به طور صحیح و درست عصب کشی شده باشد سال ها دوام خواهد داشت. به شرطی که از دندان هایتان مراقبت کنید و با مسواک، نخ دندان و… دندان هایتان را سالم نگه دارید.

در صورت نیاز به مشاوره تخصصی درمورد انواع عصب کشی دندان و دریافت نزدیکترین نوبت عصب کشی دندان با ما در تماس باشید.

 

به این مطلب امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

تفاوت کاشت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از موضوعات داغ در دندانپزشکی است که بسیاری از مراجعین به دنبال اطلاعات دقیق در این زمینه هستند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است، اما روش‌های مختلفی برای انجام این فرایند وجود دارد. در این میان، کاشت ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت بالاتر و استفاده از فناوری‌های پیشرفته، توجه بیشتری به خود جلب کرده است. تفاوت قیمت ایمپلنت دیجیتال و معمولی یکی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری بیماران است. در حالی که ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های پیچیده‌تر، هزینه بیشتری نسبت به روش‌های معمولی دارد،

مشاهده
معایب عصب کشی نکردن دندان

معایب عصب کشی نکردن دندان

سلامت دهان و دندان یکی از ارکان مهم در حفظ سلامت عمومی بدن است. عصب کشی دندان یکی از درمان‌های ضروری برای دندان‌های آسیب‌دیده است که در صورت انجام ندادن آن، مشکلات جدی‌تری مانند عفونت دندان و درد دندان ایجاد می‌شود. در چنین شرایطی، ترمیم دندان به موقع می‌تواند از گسترش عفونت و آسیب به بافت‌های اطراف جلوگیری کند. برخی افراد به دلیل ترس یا هزینه‌های درمان، از انجام عصب کشی دندان خودداری می‌کنند. اما این موضوع می‌تواند سبب آسیب بیشتر به دندان ها شود و حتی به جراحی دندان منجر شود. متخصصان دندانپزشکی با استفاده از روش‌های مدرن و

مشاهده
کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی

کاشت ایمپلنت بدون جراحی یکی از روش‌های پیشرفته و مؤثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال با تکنولوژی‌های روز دنیا انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کلینیک، ارائه خدمات کاشت دندان بدون جراحی است. این روش به بیماران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به جراحی پیچیده، ایمپلنت دندان خود را دریافت کنند و روند درمان به شکلی سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود. در کاشت دندان بدون جراحی، پزشکان با استفاده از تکنیک‌های خاص و به کمک دستگاه‌های پیشرفته، ایمپلنت را در محل دقیق و بدون آسیب به بافت‌های surrounding قرار

مشاهده
دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان

در کلینیک دندانپزشکی آلما دنتال، یکی از مسائل رایج که ممکن است برای بیماران ایمپلنت دندان پیش آید، شل شدن یا افتادن پیچ ایمپلنت است که ذهن بیمار را درگیر خود می کند تا دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت دندان خود را بداند. . این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که اغلب به علت عدم فیکس شدن مناسب پیچ یا مشکلات در فرآیند کاشت ایمپلنت رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین علل لق شدن روکش ایمپلنت، عدم تراکم کافی استخوان در اطراف پایه ایمپلنت است که باعث می‌شود پیچ نتواند به طور محکم در جای خود قرار گیرد. سوالات متداولی

مشاهده